menu
Word Lid
“Stop Vlaamse ondersteuning Moslimexecutieve en islam”

Het Vlaams Belang eist dat de erkenning van de Sultan Ahmet-moskee onmiddellijk wordt ingetrokken. Uit een rapport van de Staatsveiligheid dat de redactie van Pano in handen kreeg, blijkt dat deze betoelaagde moskee in Heusden-Zolder een belangrijke rol speelt bij het verspreiden van moslimextremisme. Opvallend: de voorzitter van deze moskee is niemand minder dan Mehmet Üstün, de voorzitter van de Moslimexecutieve. “Dit is het zoveelste bewijs dat ook erkende moskeeën en de Moslimexecutieve – die zogenaamd de gesubsidieerde ‘gematigde islam’ zouden moeten vertegenwoordigen – in extremistisch vaarwater zitten, zo vindt Vlaams Belang-fractievoorzitter Chris Janssens. De enige logische consequentie is om de islam in Vlaanderen niet langer te ondersteunen met ons belastinggeld. Een subsidiestop.

Uit een rapport van de Staatsveiligheid blijkt dat de door Üstün geleide Sultan Ahmet-moskee samenwerkt met het zogenoemde ‘Islamitisch Informatiecentrum’ of IIC. De moskee laat volgens de Staatsveiligheid haar lokalen gebruiken door het IIC en organiseert activiteiten samen met de jongerenafdeling van IIC. Volgens de Staatsveiligheid is “het IIC een verspreider van extremisme voor jongeren in Heusden-Zolder en in de bredere regio”.

De Moslimexecutieve werd ingericht als instrument tegen moslimextremisme, maar blijkt – alweer – het omgekeerde.

Deze nieuwe onthulling bewijst volgens het Vlaams Belang andermaal het failliet van de aanpak van de Vlaamse regering van de islam. “Diezelfde Mehmet Üstün is als voorzitter van de publiek gefinancierde Moslimexecutieve immers al jaren de officiële gesprekspartner van de islam voor de Vlaamse overheid”, reageert Chris Janssens. “Het is de man die als eerste verantwoordelijk is voor het indienen van erkenningsdossiers van moskeeën bij diezelfde Vlaamse overheid en voor de aanstelling van islamleerkrachten.”

Het is inmiddels het zoveelste schandaal waarin de Moslimexecutieve verwikkeld is met als rode draad: extremisme en onfrisse praktijken. Eerder kwamen al de banden van bestuursleden met de salafistische regimes van Saoedi-Arabië en Qatar aan het licht, dan bleek dat de imam die de Executieve liet preken in de Brusselse Grote Moskee betaald werd door de Saoedi’s en recent kwamen tevens informatie en klachten naar boven over allerlei ondemocratische toestanden binnen het bestuur van de Executieve.

“Telkens sussen de beleidsverantwoordelijken en blijven ze gewoon verder de Moslimexecutieve en de door haar voorgedragen moskeeën en islamleerkrachten verder financieren”, besluit de fractieleider van het Vlaams Belang. “Voor extremist Üstün werden overigens nog in juli de rode lopers in het parlement uitgerold om zijn mening te geven over een nieuw eredienstendecreet. Waarschuwingen van mij werden in de wind geslagen, niettegenstaande Üstün ook topman is bij het Turks-fundamentalistische Milli Görus! Het wordt tijd dat de Vlaamse regering stopt met het gooien van geld richting moskeeën en de Moslimexecutieve. Dit leidt niet tot een gematigdere islam, maar tot een door ons gefinancierd moslimextremisme. Het Vlaams Belang wil daarom een absolute subsidiestop voor de islam. De erkenning van de Sultan Ahmet-moskee moet daarnaast onmiddellijk ingetrokken worden.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF