menu
Word Lid
Vlaams Belang Limburg schenkt cheque aan dierenasiel Genk

Vlaams Belang Limburg heeft maandagnamiddag een cheque van 500 euro overhandigd aan het dierenasiel in Genk.

Dierenasielen worden al langer overspoeld waardoor de opvangcapaciteit op heel wat plaatsen bereikt is, of zelfs al overschreden. Tijdens de coronaperiode hebben veel mensen een huisdier genomen omdat ze toen heel wat vrije tijd hadden. Na de coronaperiode kwamen veel mensen tot het besef dat een huisdier heel wat verantwoordelijkheden met zich meebrengt, waardoor ze nu geen tijd meer hebben voor de verzorging van hun huisdier.

“Ik heb enorm veel respect voor het personeel en de vele vrijwilligers in dierenasielen. Zij verrichten fantastisch werk en geven zo vele honden en katten opnieuw de kans om een gouden mandje te krijgen. De opvang en verzorging van honden en katten kost heel wat centen, daarom hebben wij besloten om met Vlaams Belang provincie Limburg een cheque te schenken om het dierenasiel in Genk te ondersteunen”, zegt Genkenaar en fractieleider in het Vlaams Parlement, Chris Janssens.

“Overweeg zeker adoptie wanneer je een huisdier wil aanschaffen. Er zitten heel wat honden en katten te wachten op een nieuw baasje die hen opnieuw een gouden mandje kan bezorgen”, besluit Chris Janssens.

Eerder bracht het Vlaams Belang ook een brochure ‘Dierenwelzijn’ uit waarin de initiatieven en voorstellen die de partij rond het thema deed worden toegelicht. “In Vlaanderen en Europa is men zich ervan bewust dat dieren levende wezens zijn die fatsoenlijk behandeld moeten worden”, aldus Janssens. “Maar in de praktijk is een slechte behandeling van dieren nog steeds schering en inslag. Het Vlaams Belang heeft in de parlementen het voortouw genomen in de strijd voor een kordatere aanpak van dierenleed. Want er is op wetgevend vlak nog veel werk aan de winkel.”

U kan de brochure Dierenwelzijn downloaden via volgende link: https://www.vlaamsbelangwinkel.org/products/dierenwelzijn-brochure-download

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF